עורך דין תעבורה

עורך דין תעבורה

ישנם מקרים רבים אשר בהם אנחנו מוצאים את עצמנו זקוקים לשירות של עורך דין תעבורה. במאמר שלפנינו נדון על אודות הנושא של שימוש בטלפון נייד בזמן הנסיעה.

תקנה 28 א' לתקנות התעבורה קובעת כי – "נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה".

מסעיף זה אנחנו למדים כיעורך דין תעבורה הנהג חייב להחזיק בהגה בשתי ידיו והורדת היד השנייה היא רק לצורך הבטחת הפעולה התקינה של הרכב.

באותה תקנה מפורט גם כי בעת שהרכב בתנועה אל לנהג לאחוז במכשיר טלפון נייד או קבוע והוא רשאי לעשות בהם שימוש בעזרת דיבורית. כמו כן אין לקרוא או לשלוח מסרונים והודעות כתובות.

עונש על שימוש בטלפון בעת נסיעה

העונש על שימוש בטלפון הנייד בעת הנסיעה הינו חמור וכמעט בלתי מתפשר.

מדובר על ארבע נקודות ועל 1000 ₪ קנס. העונש האמור הינו תקף גם למקרים אשר בהם הנהג נתפס כאשר הוא עושה שימוש בטלפון ללא דיבורית, כמו כן כאשר הוא כתב או קרא הודעת טקסט.

נתפסתי בעבירת שימוש בטלפון בעת נהיגה. מה עלי לעשות?

אז אם ניסינו להתחכם או שלא הצלחנו לרסן את עצמנו ובכל זאת עברנו על החוק ולמרבה ביש המזל גם נתפסנו על חם, עלינו לדעת מה לעשות.

האופציה הראשונה היא פשוט להודות על העבירה שביצענו וכמו ילדים טובים פשוט לשלם את הקנס ולספוג את רישום הנקודות.

אם אנחנו חושבים שהשוטר טעה ואנחנו לא באמת דברנו, אנחנו יכולים לבקש להישפט תוך תשעים יום מהרגע בו נמסר הדו"ח לנהג. יש לעיין בדו"ח הנסיבות אותם רשם השוטר. כמו היכן ראה את הנהג משוחח בנייד וכדומה.

האפשרות הנוספת היא לגשת להסדר טיעון בעקבות שיקולים של כשלים בתיק. כך תוכל התביעה להמר את הסעיף של שימוש במכשיר טלפון נייד בעת נהיגה, לסעיף שהוא ללא ניקוד בגין אי החזקת ההגה בשתי ידיים.

בכל מקרה מומלץ להיוועץ עם עורך דין תעבורה.