מהן זכויות חולים במחלות קשות

זכויות חולים במחלות קשות

אנשים הנחשבים על פי המדינה ועל פי קופות החולים לכאלה החולים במחלות קשות סובלים משלל מחלות שחלקן אינן ברות מרפא שמעיבות מאד על חייהם ופוגעות בצורה קשה באיכות החיים.

מלבד זאת לחולים במחלות קשות נגרם סבל רב תוך שעליהם ל'הטרטר' אל בתי חולים ואל שלל מטפלים כדי לנסות להקל עם כאביהם.

עם זאת חשוב לדעת כי ישנו אור בקצה המנהרה וישנן כמה זכויות בסיסיות שמיעות לחולים במחלות כאשר בעיקר שמדובר במחלות אונקולוגיות, באיידס, דיאליזה, סיסטיק פוברוזיס, מחלת גושה, טלסמיה מייג'ור ושחפת.

חולים מסוג שה הם כאלה שנחשבים סובלים ממחלה קשה תוך שישנן זכויות שונות שהן יכולים לקבל שיקלו מאד על כאביהם כמו גם על עלויות הטיפולים שהם זקוקים להם, כמו: פטור מהשתתפות עצמית רבעונית בביקור רופא, פטור מהשתתפות עצמית ברכישת תרופות הכלולות בסל הבריאות, ושאר הקלות ברכישות של תרופות וקבלת טיפולים.

בנוסף, לחולים ישנה את האופציה לממש זכויות כמו נכות קבועה לחולה סרטן, מימון שירותים מיוחדים, סיוע בהתמודד עם נכות, זכויות בטיפולים כימותרפיים ובהקרנות, וזכויות לבני המשפחה אשר מטפלים באדם החולה.

קבלו טיפים למימוש זכויות באתר www.odzchut.co.il

אנשים שמגיעים לטיפולים שונים בבתי החולים והם מוגדרים כסובלים ממלחות קשות יזכו לפטור בפניה לחדר מיון, פטור מתשלומי חנייה בבעת החולים, מימון הוצאות של נסיעות, שירותים רפואיים מרופאים מומחים, השתתפות במחקרים שיכולים לסייע לשיפור, הקלה בזמני המתנה לניתוחים, מימון של טיפולי שיניים, בדיקות גנטיות ללא עלות ועוד.

ומה עושים אם לא מקבלים את הזכויות?

במידה ואתם חולים ומגודרים חולים במחלות קשות (או אם אתם רוצים לקבל הגדרה שכזאת) יש לפנות אל עורך דין המומחה במימוש זכויות. עורכי דין מסוג זה יעזור לכם למשש את הזכויות שלכם מול מוסדות שונים כמו מול בתי חולים, מול קופות החולים ומול הביטוח לאומי.

לכן אם אתם זקוקים לעזרה, חשוב לא לוותר ולפנות לקבלת סיוע מאיש מקצוע.