תביעות ביטוח אובדן כושר עבודה – איך זה מתבצע?
תביעות ביטוח אובדן כושר עבודה – כיצד זה מתבצע
אין ספק שאחד הרגעים הכי קשים שאנחנו יכולים לעמוד בפניהם, הוא הרגע בו מתברר שאיננו יכולים לעבוד יותר במקצוע שלנו בעקבות מחלה, פציעה או כל דבר אחר שמונע זאת. במצב כזה, אנחנו לא יכולים יותר לפרנס את המשפחה שלנו, ועלינו למצוא פתרונות אחרים בשביל שנוכל לכלכל אותם.
מן הסתם, זה רק חלק מהעניין, שכן ברגע שאנחנו מאבדים את כושר העבודה שלנו מסיבות בריאותיות, אזי שלא פעם זה מלווה בצורך לעבור סדרה ארוכה של טיפולים אשר ייתכן ותכלול ניתוחים ופרוצדורות רפואיות אחרות. זה אף פעם לא נעים וקל, שלא נדבר על העניין הכלכלי, שכן לא רק שאנחנו לא יכולים לעבוד ולהתפרנס, אלא שאנחנו גם צריכים להוציא לשם סכומי כסף לא קטנים.
כאשר אדם מגיע למצב בו הוא מתמודד עם אובדן כושר עבודה, אחד הדברים הראשונים שעליו לעשות זה להגיש תביעה כנגד ביטוח לאומי וכן כנגד חברת הביטוח בה מבוטח בפוליסת ביטוח חיים. פוליסה זו כוללת גם אפשרות של אובדן כושר עבודה.
עליו לפעול כך, על מנת שיוכל לממש את הפוליסה בהקדם ובצורה כזו לקבל פיצוי על פי תנאי הפוליסה, בין אם מדובר בפיצוי חודשי קבוע ובין אם מדובר בפיצוי חד פעמי. הסכום שהוא אמור לקבל, אשר נקבע על פי התקופה בה הוא היה מבוטח ושילם את הפרמיה לחברת הביטוח, בהתאם לתנאי הפוליסה כמובן, אמור להוות תחליף לשכר העבודה אותו הוא איבד כתוצאה מאובדן כושר עבודה, וכן זה אמור לעזור לו לממן טיפולים רפואיים שונים.
לפני שנסביר כיצד מגישים תביעות ביטוח אובדן כושר עבודה, צריך לומר, זכותו של מבוטח בחברת ביטוח להגיש תביעה כזו, גם אם מגיע לו לקבל פיצוי מביטוח לאומי בתור אזרח ישראלי שמשלם מדי חודש תשלום קבוע. כלומר, אין מניעה לתבוע את חברת הביטוח ולקבל פיצוי דרך הפוליסה האישית, אם מקבלים פיצוי גם דרך ביטוח לאומי. מנגד, חשוב להדגיש, חברות הביטוח, כמו ביטוח לאומי, מערימות לא פעם קשיים על המבוטחים, זאת על מנת לנסות ולמנוע מהם את הפיצוי שמגיע להם. שכן בתור עסק פרטי, הן רוצות להרוויח ועל כן הן לא ממהרות לשלם למבוטחים שלהן.
כיצד מגישים תביעות נגד חברת ביטוח
צריך לדעת את הנתונים הבסיסיים. חברות הביטוח קובעות תנאי סף לזכאות עבור פיצויים על אובדן כושר עבודה, מדובר בסף מסוים של אחוזים לפיהם אכן העובד מאבד את יכולתו להתפרנס מעבודתו. חשוב להדגיש, שעל פי הכלל, עובד נחשב למי שאיבד את היכולת שלו להתפרנס, כאשר הוא איננו יכול לעסוק במקצוע שלו או במקצוע דומה לו, בתנאים דומים.
כמו כן, חברת הביטוח קובעת תקרת מקסימום לתגמול, העובד לא יקבל מאה אחוז משכרו, אלא 75 אחוז משכרו הממוצע או מהכנסתו החודשית על פי ממוצע של 12 חודשים אחרונים לפני האירוע. כלומר, איך שלא מסתכלים על זה, העובד יקבל פחות ממה שהוא קיבל במסגרת משכורתו.
על מנת לתבוע את חברת הביטוח, יש לפנות אל עורך דין שמתמחה בתחום, יש להגיש את כל המסמכים אשר מוכיחים שאכן העובד איבד את כושר העבודה שלו, כלומר את כל המסמכים הרפואיים ואם יש צורך, הרי שצריך להציג מסמכים ועדויות של רופאים מומחים לשם כך. חברות ביטוח דורשות להוכיח שיש למבוטחים שלהן נכות רפואית וכן בעיה בריאותית שאכן מונעת ממנו לו לעבוד. מדובר במכשול לא קטן, אך בהחלט מכשול שאפשר להתגבר עליו במסגרת התביעה.