רישום פטנט בישראל מחיר – כמה זה עולה ולמה שווה לשלם

רישום פטנט בישראל מחיר – כמה זה עולה ולמה שווה לשלם

אחד הרגעים הגדולים בחייו של כל יזם, מפתח, מתכנן, בין אם הוא עצמאי ובין אם הוא שכיר, זה הרגע בו הוא מגלה שיש לו פטנט חדש. זה רגע ייחודי שנמצא בקצה של תהליך ארוך, מסובך ומאוד לא קל, במהלכו מתמודדים עם הרבה קשיים שונים, אך בסופו של דבר, מה שיוצא זה פרט ייחודי שיכול לשנות במידה כזו או אחרת, את האופן בו אנשים משתמשים באמצעים וכלים שונים.

פטנט הוא למעשה כל דבר שלא היה קיים קודם לכן, בין אם הוא הומצא מאפס ובין אם הומצא על בסיס דבר קיים, במטרה לשנות, לשפר ולשדרג את היכולת לעבוד עם מוצרים או פריטים שונים. כך למשל, אנחנו יכולים לראות ממציאים ומפתחים שלוקחים מוצר קיים, מגלים שהוא מורכב מדי או שיש בו איזו בעיה מסוימת, ומנסים לפתור אותה באמצעות המצאת פטנט. יכול להיות גם, שהם ייצרו פטנט חדש לגמרי, מתוך כוונה להוסיף אותו למוצר קיים בשביל לייצר בו עוד פונקציה. אפשרות אחרת, היא להמציא מוצר חדש לגמרי על בסיס פטנטים שהם יוצרים.

העניין הוא, בשביל ליהנות מהתהילה ובעיקר מהכסף שהפטנטים יכולים להכניס, הרי שיש לבצע תהליך רישום פטנט. לפני שנסביר על תהליך זה חשוב להדגיש, יש לתהליך רישום פטנט בישראל מחיר, כלומר לא מדובר בתהליך שניתן לבצע אותו בחינם. זה נכון בין כל התהליך שמתבצע עד לרישום, על מנת שיהיה ניתן לרשום אותו בצורה חוקית, ובין לאחר מכן, למשל, תשלום עבור הגשת בקשה, עבור הגנה על הפטנט במדינות שונות, וכן אגרות נוספות.

כלומר, אומנם הרישום הוא משמעותי ובוודאי יכול לעזור לנו מבחינה כלכלית לאורך שנים, אך יש לקחת בחשבון שכל תהליך רישום פטנט בישראל מחיר יכול להגיע לסכומים של עשרות אלפי שקלים, במצטבר לאורך שנים. לכן יש להיערך לכך. אופציה אחרת היא כמובן לרשום את הפטנט ואחרי כמה שנים, למכור אותו להיות מוכנים לאבד את הבלעדיות עליו.

מה זאת אומרת רישום פטנט וכיצד זה מתבצע

כאשר אנחנו ממציאים פטנט מסוים, אז מן הסתם אנחנו רוצים להיות היחידים שיכולים להשתמש בו או להבדיל, לאפשר לאחרים להשתמש בו אך בתנאי שהם ישלמו לנו על כך. אנחנו לא נרצה לספק אותו לכל אחד בחינם, אחרת לא נהנה מההשקעה ומההמצאה שלנו.

העניין הוא, ייתכן מאוד שהפטנט עליו עבדנו כל כך קשה ואנחנו רוצים לרשום אותנו על שמנו, מישהו אחר כבר רשם על שמו. בין אם זה אדם פרטי, חברה עסקית או מוסד אקדמי. לכן אנחנו צריכים לבצע בדיקה מקיפה, זאת על מנת שנוכל לוודא שאכן אנחנו יכולים לרשום את הפטנט ובהמשך גם להשתמש בו כמו שאנחנו רוצים.

לכן, יש צורך לעשות בדיקה מקדימה ולאחר מכן, להתחיל בתהליך הרישום. זה אומר, בין היתר, להגיש את הבקשה בצורה מסודרת, בישראל ובמקומות אחרים, כך נוכל לקבל הגנה על הפטנט בכל מקום בו אנחנו מגישים את הבקשה. אנחנו צריכים להסביר מה זה הפטנט, לשם מה הוא מיועד, כיצד אנחנו אמורים לעבוד איתו ועוד.

כל זה, חשוב להדגיש, חייב להתבצע עם גורמים מקצועיים, קרי עורכי דין שמתמחים בנושא. מדובר בעורכי דין שיש להם נגיעה רחבה בתחום הטכנולוגיה ומכירים את כל הנושא של רישום פטנטים. במידה ונעשה את התהליך עם האנשים הנכונים, הרי שאנחנו נחסוך לא מעט זמן ולא מעט כסף במהלך התהליך כולו.